Fem stjärnor i Euro NCAP för nya Nissan Micra

1.6.2017 – Nya Nissan Micra med Intelligent Driving Technology har fått högsta säkerhetsbetyg, fem stjärnor, i Euro NCAP.

 

Nya Micra har testats enligt Euro NCAPs senaste protokoll, som testat två versioner av Micra vilket resulterat i två separata stjärnklassificeringar. Samtliga Micra som säljs i Sverige är utrustade med Safety Pack som standard, vilket innebär att endast Micra med 5-stjärnor säljs här. Säkerhetspaketet innehåller Intelligent filbytesvarnare, Intelligent autobroms med fotgängarigenkänning, helljusassistans och trafikskyltsavkänning.

 

Micra är den enda B-segmentshatchback på marknaden som uppnår fem stjärnor enligt Euro NCAPs senaste testkriterier. Nya Micra får  höga säkerhetspoäng för både vuxna, barn och fotgängare.

 

Alla Micra som säljs i Sverige är standardutrustade med Intelligent autobroms och fotgängarigenkänning. Beroende på bilens fart, kan detta system helt förhindra en kollision eller kraftigt minska skadans omfattning.

 

Nya Micra är också, som enda bil i B-segementet, standardutrustad med filbytesvarnare. När systemet är aktiverat känner föraren en vibration i ratten om fordonet korsar mittlinjen av vägen utan att blinka. Bromsarna aktiveras automatiskt och en korrigering kommer att hjälpa till att styra bilen tillbaka till rätt fil.

 

Nya Micra har sex krockkuddar som standard. Bilen är också försedd med ISOFIX-lösning både i fram- och baksätet.

 

Nya Micra är även standardutrustad med hjälp-för-start-i backe, däcktrycksvarnare, automatisk varningsblinkers och mycket mer.