Nissan informerar om förändringar i högsta ledningen för Nissan Nordic Europe

  • Jordi Vila utnämns till Vice President, Sales, Nissan Europe
  • Robert Lujan utnämns till Managing Director, Nissan Nordic Europe

 

Jordi Vila, nuvarande Managing Director för Nissan Nordic Europe, har blivit utnämnd till Vice President, Sales, Nissan Europe från och med 1 maj, 2017.

 

25.4.2017  – I sin nya roll kommer Jordi att vara ansvarig för försäljningsteamet och driva vinst, volym och marknadstillväxt för Nissan Europe.

 

Jordi började på Nissan 1989 som Export/Area Manager vid NMISA. Sedan dess har han haft ett flertal roller inom försäljning och marknadsföring över hela Europa.

 

Sedan 2015 har han varit Managing Director för NNE och lett det nordiska affärsområdet till rekordvolymer och ett vinstrikt fiskalt år. Jordi kommer att vara baserad i Rolle och rapportera till Philippe Saillard, SVP S&M, Nissan Europe.

 

Robert Lujan, nuvarande Division General Manager, Light Commercial Vehicle (LCV) Europe, kommer att utses till Managing Director (MD) Nissan Nordic Europe och efterträda Jordi Vila.

 

Robert började på Nissan 2007 och han har haft ett flertal ledande roller inom den europeiska organisationen, innan han flyttades till Japan för mer globala uppgifter och där han hade en nyckelroll i ledarskapet för Nissan’s elbilsprogram.  

 

Han har spelat en huvudroll i utvecklingen av en säljfrämjande och planläggande kultur för Nissan i Europa och ledde under det fiskala året 2016, LCV-affären i Europa till sitt första konsoliderade  rörelseresultat någonsin.

 

Robert kommer att vara baserad på kontoret i Helsingfors och rapportera till Philippe Saillard, SVP S&M, Nissan Europe.

 

Vi tackar Jordi för hans tid här på Nissan Nordic Europe, för hans engagemang och de resultat Nissan Nordic Europe uppnått under hans ledning och vi välkomnar Robert Lujan.