VAD KOMMER DU IHÅG EFTER 60 SEKUNDER? NISSAN UTMANAR KONSTNÄREN STEPHEN WILTSHIRE OCH TESTAR VAD HAN KOMMER IHÅG AV HELT NYA MICRAS DESIGN

Världsberömd konstnär använder sig av fotografiskt minne för att rita av Nissan Micra efter att den visats i 60 sekunder
Byter ut penna och papper mot det innovativa virtual reality-programmet Tilt Brush från GoogleTM
Se Stephens fantastiska Nissan Micra i 3D med virtual reality 
på https://www.youtube.com/watch?v=8dd9IyKxUpo&feature=youtu.be 

16.12.2016 – En minut. Sextio sekunder. Det har ingen betydelse hur du säger det, det är en mycket kort tid. Är det tillräckligt lång tid för att den världsberömde konstnären Stephen Wiltshire ska hinna studera den uttrycksfulla designen hos helt nya  Nissan Micra – som han aldrig sett förut – och rita av den korrekt?

 

Stephen har ett fotografiskt minne och är mest känd för sina stora, svartvita teckningar av stadssilhuetter utförda med penna och papper. Teckningarna är otroligt detaljrika och ofta skapade efter att han studerat motivet från en helikopter under bara några minuter.

Eftersom han alltid är intresserad av att hitta nya sätt att arbeta på, gav Nissan honom en utmaning - att rita av nya Micra med hjälp av Tilt Brush från Google. Det är en innovativ och kreativ virtual reality-app, som gör att man kan måla i 3D med hjälp av ett HTC Vive VR headset.

Resultatet är ett helt fantastiskt visuellt konstverk, som lyfter fram de uttrycksfulla och muskulösa linjerna hos denna nya kombicoupé. Den har färglagts i Energy Orange, en dynamisk färg som man räknar med kommer att bli en av de mest populära lackerna för Nissans nya halvkombi.
Så här sade Stephen: "Jag gillar Micra. Den är mycket futuristisk och jag älskar den orangea färgen. Jag gillar formen och jag tycker om ljusen och den kraftfulla linjen längs med sidan. Det är en mycket ren design."

Att rita bilar är inget nytt för Stephen. Förutom sina arkitektbaserade verk, älskar han att rita stora amerikanska sedanmodeller från 50- och 60-talen med gott om kromdetaljer och däck med vita sidor.

Avbildningen av Nissan Micra skedde i en nerlagd lagerlokal i Stephens hemstad London. Där ställdes han inför två unika utmaningar.  För det första skulle han rita i 3D istället för 2D. För det andra skulle han rita i full skala istället för att förminska motivet.

Men den största utmaningen var nog att han aldrig tidigare använt virtual reality som media. Efter att han fått en första introduktion i Tilt Brush och lärt sig hantera  handkontrollerna och det intuitiva gränssnittet, visade han emellertid snabbt att han var i sitt rätta element.

Nya Nissan Micra är den femte generationen och det har skett stora förändringar jämfört med föregående modell. Den uttrycksfulla designen är en av de viktigaste fördelarna när modellen nu positioneras i hjärtat av B-segmentet för kombicoupéer på den europeiska marknaden.

De dynamiska proportionerna och de flytande linjerna förstärks ytterligare av en kraftfull palett av djärva färger. Premium-stilen fortsätter invändigt med en modern instrumentbräda, som hämtat drag från ett segelflygplan. Mjuka material och tvåfärgad klädsel är standard för hela modellsortimentet.

Jean-Pierre Diernaz, Vice President of Marketing på Nissan Europe gav följande kommentar: "Helt nya Micra är ett äkta uttryck för vårt varumärkeslöfte Innovation That Excites och vi vill verkligen understryka det."

Han tillade: "Vi är övertygade om att nya Micras design är lätt att lägga på minnet. Och att utmana Stephen att rita av bilen med hjälp av den innovativa Tilt Brush-appen från Google är ett fantastiskt och annorlunda sätt att kommunicera detta."

Stephens utmaning kan du se online på sociala medier, såsom YouTube och Facebook. Se det nu på https://www.youtube.com/watch?v=8dd9IyKxUpo&feature=youtu.be