NISSAN BJUDER STOCKHOLMARNA PÅ ETT LJUDLÖST OCH 100 % UTSLÄPPSFRITT LUCIATÅG

Under fredagsmorgonen fick stockholmarna njuta av ett stillsamt, ljudlöst, förutom stämningsfull Luciasång, och helt utsläppsfritt Luciatåg.

Luciatåget består av en ståtlig Lucia vid namn Evalia och hon har ett följe av en stjärngosse, tomtar, och tärnor. Alla i tåget är självklart 100 % eldrivna fordon, både person- och transportbilar vilket gör detta tåg unikt, 100 % utsläppsfritt och helt utan motorljud.

 

Nissan är världsledande när det gäller utveckling av 100 % eldrivna fordon. Vi har idag tre 100 % eldrivna modeller på marknaden - världens mest sålda personbil Leaf, transportbilen e-NV200 och minibussen Evalia som redan är en populär taxibil i Barcelona. Nissans revolution när det gäller fokus på zero emission har nått fram till en ny, viktig fas med lanseringen av transportbilen e-NV200.

 

"Under fredagsmorgonen har stockholmarna fått uppleva ett 100 % utsläppsfritt och ljudlöst Luciatåg. Det passar perfekt att visuellt visa elbilarnas fördelar i städerna, att ljudlöst glida fram på gatorna och göra det i form av ett Luciatåg är både passande, stämningsfullt och miljövänligt. För att nå målet med en fossiloberoende fordonsflotta i Sverige 2030 är elbilar ett sätt, varför det är viktigt att visa fördelarna med att kunna köra bil mitt inne i städerna, dag och natt, helt ljudlöst och 100 % utsläppsfritt. Elbilarna spelar en viktig roll för att minska utsläppen och förbättra luftkvaliteten i våra städer" säger Alexandra Österplan, Communications Manager, Nissan Sweden.

 

Glad 100 % utsläppsfri Lucia önskar vi på Nissan.