NISSAN SÄGER "TUSEN MILJONER TACK" TILL LEAF-ÄGARE

  • De Nissan LEAF-ägare som har registrerat sig på CarWings har tillsammans kört EN MILJARD KILOMETER världen över*
  • Globalt har Nissan LEAF-ägare sparat in mer än 180 MILJONER kg i CO₂-utsläpp*
  • Över 147000 Nissan LEAF har hittills sålts över hela världen

Nissan meddelar att runt om i hela världen har ägare till 100 % eldrivna LEAF tillsammans registrerat, i CarWings, en imponerande siffra på en miljard kilometer och samtidigt sparat in mer än 180 miljoner kg i CO₂-utsläpp*.

 

Denna otroliga bedrift har skett under de fyra år som gått sedan LEAF lanserades som den första massproducerade 100 % eldrivna personbilen. Det är den mest sålda elbilen någonsin med över 147 000 sålda LEAF-bilar hittills över hela världen, och av dessa har 31 000 sålts i Europa.

Nissan har tack vare det innovativa systemet CarWings som används i LEAF, kunnat hålla en korrekt logg över den totala körsträckan för varje LEAF-bil, som är registrerad på CarWings, sedan bilen lanserades. Nissan har registrerat antalet kilometer med hjälp av en onlineräknare

"Vårt mål var att Nissan LEAF-ägare registrerade på vårt CarWing-system skulle samla ihop en miljard kilometer till januari 2015, och vi är överlyckliga att kunna meddela att vi har lyckats nå denna milstolpe tidigare än väntat. Vi vill tacka var och en av våra Nissan LEAF-ägare för att de har hjälpt oss att bli först i världen att uppnå detta mål. Nissan LEAF är den första 100 % eldrivna massproducerade familjebilen och dess kundnöjdhetsbetyg är det bästa bland Nissans modeller. Det visar att många av våra kunder snabbt kommer upp i långa körsträckor samtidigt som de njuter av fördelarna med en tyst utsläppsfri körnin," säger Paul Willcox, Chairman för Nissan i Europa.

 

Den utomordentliga bedriften återspeglar LEAF:s framgångssaga och det är ett bevis på företagets fortsatta plats i toppen inom elbilssegmentet. Nissan fortsätter att hålla sig i framkant på området genom lanseringen av sin andra helt eldrivna bil, e-NV200, en kompakt utsläppsfri skåpbil för stadskörning. 

*Totalsumman baseras på siffror från Nissans globala datacenter (GDC) per den 2014-09-30 (UTC). Siffrorna för avståndet och CO₂-utsläpp har samlats in enbart från Nissan LEAF-fordon registrerade på CarWings, vilket är ungefär 54 % av den totala globala försäljningen.