NISSAN BYGGER VÄRLDENS STÖRSTA ZORB ... MED EN BIL INUTI

  • Zorbing med Nissan Note väcker liv i Safety Shield-teknologin 
  • En zorb-boll i två våningar ger en ny vinkel på det populära fritidsnöjet 
  • Enorm "bubbla" visar hur tekniken kan göra bilar säkrare 

 

Nissan har byggt världens största zorb med en Note i naturlig storlek inuti. Bilen är kraftfullt vadderad för att skyddas från stötar.

 

Den jättelika, uppblåsbara bollen, som är hela sex meter i diameter och mer än 18 meter i omkrets, har konstruerats för att demonstrera Safety Shield-teknologin som finns på Nissans populära familjebil Nissan Note.

 

Den kolossala bollen, som fått namnet "CarZorb", rullades i en bana nerför branta backar. Hela experimentet visas i en två-minuters film.

 

Klicka här och se filmen!

 

Zorbing, ett fritidsnöje som ursprungligen kommer från Nya Zeeland, lockar äventyrare att rulla nerför en backe inuti ett klot av mycket slitstark, uppblåsbar plast. Zorb-bollen görs vanligen av två uppblåsbara lager, som skyddar personen inuti från stötar och slag utifrån.

 

För att demonstrera Safety Shield-teknologin tog Nissan det populära fritidsnöjet ytterligare ett steg framåt och byggde en speciell zorb med plats för en Note. "CarZorb" testades sedan vid ett hemligt militärt övningsfält i England.

 

Det tog mer än två månader att tillverka Nissans "CarZorb", som väger mer än ett ton. Den har byggts för att på ett visuellt sätt presentera Safety Shield-teknologin - en serie förarassistansteknologier som varnar för eventuella faror.

 

Konsttricket lanseras samtidigt som nya Note firar sitt första år på de europeiska vägarna.

 

Nissan Note är fylld med innovativ teknik, som utvecklats för att göra bilkörningen ännu säkrare. Filbytesvarnare, Dödvinkelvarnare och Rörelsedetektor samverkar i Nissan Safety Shield. Detta unika säkerhetspaket styrs av 360° Around View Monitor-teknik som baseras på en exklusiv, självrengörande backkamera - en innovation som redan är banbrytande inom segmentet. 

 

Bastien Schupp, Vice President Strategy & Marketing, ger följande kommentar: "Vid utvecklingen av Nissan Note har vi lagt ner stor kraft på att kunna erbjuda kunderna en hel serie tekniker som skapar ett skyddande klot runt bilen och dess passagerare.  Vår Safety Shield-teknologi har ingen motsvarighet bland övriga små familjebilar på marknaden.

 

Genom att bygga en "CarZorb" i naturlig storlek kan vi visa vår teknologi på ett spännande sätt och få människor att förstå fördelarna med Nissans Safety Shield."

 

Att göra premiumteknik och utmärkande design tillgänglig är centralt för Nissan Notes attraktionskraft, där vi tillämpat innovativt tänkande på alla aspekter i bilens design och konstruktion.

 

Besök http://www.newsroom.nissan-europe.com/se för att läsa mer om Nissan Note.