HAT-TRICK FÖR NISSAN - NYA PULSAR ÄR DEN TREDJE NISSAN SOM FÅR MAXIMALA EURO NCAP-POÄNG 2014

  • Nya Pulsar fick fem stjärnor av den oberoende testorganisationen Euro NCAP
  • Högsta möjliga poäng för skyddet för barn
  • Fem stjärnor för nya X-Trail och Qashqai

Nissan har stärkt sina meriter när det gäller att levererar högsta säkerhetsnivå och fick ytterligare fem stjärnor av den oberoende testorganisationen Euro NCAP. Pulsars klassificering innebär hat-trick med fem stjärnor för Nissan och detta inträffar endast några veckor efter att nya X-Trail och nya Qashqai också belönades med fem stjärnor för säkerhet.

I krocktestrapporten framhävde EuroNCAP Pulsars imponerande styrka samt ben- och lårskyddet och dessutom visade Euro NCAP:s mest påfrestande stolptester att testdockorna hade ett mycket bra skydd mot skador. Rapporten gav också högsta möjliga poäng för barnskydd (testdocka som representerade ett barn på ett och ett halvt år) och man berömde Pulsars skyddsnivåer för fotgängare. 

Inbyggd säkerhet från grunden

Euro NCAP:s resultat bekräftar Nissans analys av Pulsars säkerhet och det framhäver bilens exceptionella nivåer vad gäller skydd för förare och passagerare. Säkerhet är en hörnsten i Nissans design- och konstruktionsfilosofi .Nissans arbete med att ständigt förbättra säkerhetssystemen fortsätter att utmärka sig i jämförelse med konkurrenterna.

Pulsar uppvisar segmentets bästa säkerhetsteknologier, till exempel Moving Object Detection. Detta avancerade system bygger på Around View Monitor och hjälper föraren att upptäcka om något eller någon närmar sig när man backar. Andra säkerhetssystem som finns för Pulsar är Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning och mycket effektiva LED-strålkastare. 

Pulsar - introducerar kvalitet och -innovation i C-segmentet

Pulsar, som presenterades officiellt på bilsalongen i Paris i oktober, säljs nu i hela Europa och bilen kombinerar funktionalitet, teknologi och kvalitet. Den helt nya Pulsar, som skapats ur samma DNA som Nissans populära och bästsäljande crossover-modeller, har designats specifikt för att uppfylla önskemålen som köpare i C-segmentet har. Bland annat har Pulsar många praktiska detaljer samt segmentets bästa benutrymme bak.

Pulsars modellutbud har tre motoralternativ, med  110 hk, 115 hk och 190 hk - och alla tre har start/stoppsystem vid tomgång som standard, vilket bidrar till att minska CO2-utsläppen och förbättrar bränsleeffektiviteten.