NISMO FIRAR 30 ÅR AV RADIKALA TEKNIKPROJEKT

  • Nissan bjuder in fansen att fira NISMO:s födelsedag runt om i världen
  • "#30YearsOfMaverick" används för att ta 30-årsfirandet in i den digitala världen

Nissan firar NISMO:s 30 år av radikala teknikprojekt med en evenemangspäckad vecka runt om i världen, bl.a. vid större motortävlingar både i USA och Europa.

Ända sedan 1984, är det ingenjörerna på NISMO som genom en serie fristående teknikprojekt ligger bakom Nissans unika, japanska högprestandagener. Under sitt 30:e verksamhetsår, ger man sig nu i kast med det största projektet i företagets historia: att bygga Nissan GT-R LM NISMO, Nissans utmanare i långloppsracingens värstingklass LM P1.

#30YearsOfMaverick drar igång vid NISMO:s 30-årskalas i Yokohama med celebert besök bl.a. av personer som spelat en viktig roll i NISMO:s framgångssaga. Firandet fortsätter sedan vid racingtävlingar i världsklass, både på Circuit of the Americas i Austin, Texas och på Nürburgring i Tyskland.

"Sedan företaget grundades för 30 år sedan, har alla arbetat stenhårt för att med hög prestanda säkra oss triumfer på motorbanorna. Som ett resultat av den passion och de resultat som kommer av dessa framgångar, har NISMO nu kommit att stå som symbol för Nissan-prestanda", förklarar NISMO-chefen,Shoichi Miyatani.

"Vi kommer fortsätta att vässa vår tekniska förmåga, vi kommer att behålla vår vinnaranda och vår pionjäranda och vi kommer att höja anseendet för märket Nissan ännu mer. Nästa år kommer vi för första gången på 17 år att tävla i huvudklassen vid 24-timmarsloppet på Le Mans. Jag vill att vi, och alla våra fans, ger denna nya utmaning allt vi har."

Med en tillbakablick på några av de projekt som verkligen förmått fånga publikens intresse under de senaste 30 åren, tog firandet sin början vid NISMOS:s huvudkontor i Yokohama onsdagen den 17:e. I helgen fortsätter födelsedagsfesten både i USA och Tyskland.

På måndag och tisdag (22-23 sept.) anordnar Nissan "NISMO Nürburgring Experience"- ett evenemang på Nürburgring speciellt för trogna kunder, som efter att ha fått lära sig bemästra den beryktade norra slingan kommer att få en förhandstitt på kommande NISMO-modeller för gatbruk.

"I 30 år har NISMO tagit sig an projekt som folk sagt var omöjliga att genomföra. Nissan och NISMO tar risker då vi är de drivande för innovationer, både på och utanför racingbanorna. För det mesta har slutresultaten av dessa radikala projekt blivit mycket hyllade, men vi är inte heller rädda för att misslyckas. Det här är en genuin inställning vi har till innovationer, inte bara en företags-slogan", sägerDarren Cox, Global Head of Brand, Marketing & Sales på NISMO.

"NISMO har under de senaste 30 åren alltid varit beredda att tänja på gränserna ännu lite mer, och vi kommer att fortsätta i precis samma anda även framöver", fortsatte han. "Vi har ett par stora utmaningar framför oss, bl.a. ska vi bredda utbudet av NISMO-modeller för gatbruk, det enormt framgångsrika programmet "Nissan GT Academy" kommer att lanseras på fler marknader, och så ska vi förstås utmana Audi, Porsche och Toyota på Le Mans nästa år."