NISSANS ELBILAR PÅ MONACOS GATOR VID GRUPPSPELSLOTTNINGEN FÖR UEFA CHAMPIONS LEAGUE

  • Med Nissans modeller LEAF och e-NV200 kommer UEFA Champions League nu för första gången att använda elbilar i sin officiella flotta av transportbilar
  • Nissan presenterar den första fasen av sin exklusiva tävling i samarbete med UEFA: "UEFA Champions League Goal of the Week engineered by Nissan".

För första gången kommer UEFA Champion Leagues officiella fordonspartner Nissan att utrusta fordonsflottan för Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering med eldrivna bilar. Dessa bilar har till uppgift att transportera delegater, partners och officiella representanter då gruppspelet för UEFA Champions League 2014-2015 lottas fram i Grimaldi Forum i Monaco.

Världens ledande tillverkare av utsläppsfria elbilar har levererat den banbrytande, helelektriska halvkombin Nissan LEAF och den nyligen lanserade transportbilen e-NV200 som en del av UEFA:s officiella fordonsflotta, tillsammans med crossovermodellerna Nissan Qashqai och X-Trail samt den legendariska högprestandamodellen Nissan GT-R.

Detta blir första gången som UEFA använder eldrivna bilar för sina transporter, vilket passar väl in i Monacos progressiva syn på hållbar bilism. Monaco har en av världens mest utbyggda infrastrukturer för elbilar, med fler laddningsställen/m² än något annat land, eller furstendöme, i världen.

"Vi på Nissan menar att utsläppsfria bilar är den bästa lösningen för att kunna förverkliga miljömässigt hållbar bilism i framtiden och vi är starkt engagerade inom området eldriftsteknik", förklarar Jean-Pierre Diernaz, chef för eldrivna fordon på Nissan Europe. "Som världsledande elbilsföretag är Nissan mycket glada att få arbeta tillsammans med UEFA för att leverera en utsläppsfri lösning för dess transportbehov, och vi kommer att fortsätta vårt samarbete med organisationen för att utöka användandet av elbilar också till UEFA Champions Leagues övriga aktiviteter."

 

Exklusiv Goal Of The Week-tävling börjar i september

När lottningen till gruppspelet för UEFA Champions League avgörs i Monaco i dag, presenterar Nissan också den första fasen av sitt sponsorprojekt "UEFA Champions League Goal of the Week engineered by Nissan". I denna tävling har världens alla fotbollsfans möjlighet att rösta fram de bästa och mest spektakulära målen i Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering,

"Goal of the Week" utgör en av delarna i Nissans 4-åriga samarbetsavtal med UEFA Champions League och drar igång under den första gruppspelsveckan, den 16-17 september. Tävlingen kommer att läggas upp både på UEFA.com och på UEFA Champions League-avdelningen på Nissans officiella webbplatser och avtäcks den 18 september.

"UEFA Champions League Goal of the Week engineered by Nissan" kommer att visa de bästa målen, upp till. 5 st, från varje matchvecka. Urvalet görs av en jury från UEFA. Från midnatt (CET) varje torsdag efter dessa matcher, kommer fansen att kunna rösta.

Nissan är officiell fordonssponsor för UEFA Super Cup och UEFA Champions League globalt. Det 4-åriga samarbetsavtalet omfattar säsongerna 2014/2015 till 2017/2018. Denna tävling utökar Nissans samarbete med Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering. Nyligen meddelade den japanska biltillverkaren också att UEFA Champions League-vinnaren Andrés Iniesta och Thiago Silva, lagkapten för Brasilien och Paris Saint-Germain, skrivit på som ambassadörer för Nissan. Som två av Nissans nya "Engineers of Excitement", kommer de att hjälpa till med företagets kampanj för att lansera nya innovationer som syftar till att ge alla fotbollsfans en ännu bättre upplevelse. Iniesta och Silva kommer dessutom att spela huvudrollen i Nissan nya, världsomspännande reklamkampanj.

Samarbetet med UEFA Champions League är ytterligare ett exempel på Nissans växande engagemang i globala sporter. Hit hör redan Nissans stolta sponsorskap av t.ex. Africa Cup of Nations, NCAA Football, Canadian Football League liksom av sportambassadörerna och OS-guldmedaljörerna Usain Bolt och Sir Chris Hoy, samt som företagspartner för Heisman Trust/Heisman Trophy och officiell fordonspartner globalt för City Football Group.