UEFA CHAMPIONS LEAGUE-STJÄRNORNA ANDRÉS INIESTA OCH THIAGO SILVA BLIR NISSANS NYA AMBASSADÖRER

Nissan bekräftar nu att man valt den spanske mittfältaren och Barcelona-spelaren Andrés Iniesta och den brasilianske lagkaptenen för Paris Saint-Germain, Thiago Silva, som sina första ambassadörer för samarbetet med UEFA Champions League.

 

Som två av Nissans nya "Engineers of Excitement", kommer Iniesta och Silva att hjälpa till med den japanska biltillverkarens kampanj för att lansera nya innovationer som syftar till att ge alla fotbollsfans en ännu bättre upplevelse. Iniesta och Silva kommer att spela en central roll under säsongen 2014/2015. Först kommer de att ha huvudrollerna i UEFA Champions Leagues reklamkampanj som drar igång över hela världen i samband med TV-sända UEFA Super Cup den 12 augusti 2014.

 

"Nissan är mycket glada att kunna välkomna Andrés och Thiago i Nissan-familjen som våra UEFA Champions League-ambassadörer, och vi tycker det är mycket spännande att de kommer att vara så starkt engagerade i vår nya världsomspännande reklamkampanj", säger Bastien Schupp, Vice President Marketing på Nissan Europe. "Som de toppspelare de är, med massor av titlar, kommer Andrés och Thiagos passion och entusiasm att smitta av sig på Nissan, och tillsammans kommer vi att presentera spännande innovationer för fansen.

 

Fotbollsstjärnorna kommer att vara med i TV-reklam som visar hur viktigt det är med innovationer, både på och utanför planen, för att skapa spänning och den rätta känslan för fotbollsfans och bilförare.

Utöver denna serie med TV-reklamfilmer, kommer Andrés Iniesta och Thiago Silva att göra ett antal personliga framträdanden, medverka på olika matchdagsevenemang liksom i sociala media mm.

 

"Jag är stolt över att få delta i Nissans samarbete med UEFA Champions League", säger Andrés Iniesta. "Jag har under min karriär varit med och vinna denna turnering 3 gånger. Det gör den mycket speciell för mig och jag vet hur viktigt det är med hårt arbete och innovation för att kunna vinna den. Den är fortfarande en av de mest spännande turneringarna i världen, och jag ser fram emot att få dela allt detta med fansen."

 

Thiago Silva säger i en kommentar: "Det gläder mig mycket att få arbeta tillsammans med Nissan under den kommande fotbollssäsongen. UEFA Champions League är en fantastisk turnering med några av fotbollens bästa lag, spelare, managers och innovatörer. Det drama som detta evenemang bjuder på, vecka efter vecka, på och utanför planen, är det som fansen älskar."

 

Nissan är officiell fordonssponsor för UEFA Super Cup och UEFA Champions League globalt. Det 4-åriga samarbetsavtalet omfattar säsongerna 2014/2015 till 2017/2018. Som officiell partner kommer Nissan att vara engagerade i Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag genom ett antal exklusiva produkter och tjänster.

Samarbetet med UEFA Champions League är ytterligare ett exempel på Nissans globalt växande engagemang inom sport. Nissans är redan stolta sponsorer av t.ex. OS i Rio 2016, Storbritanniens och Mexikos OS-trupper, Africa Cup of Nations, NCAA Football, Heisman Trophy, Canadian Football League liksom av OS-guldmedaljörerna Usain Bolt och Sir Chris Hoy.