PRESTIGEFYLLT PRIS TILL NISSAN SAFETY SHIELD

  • Ledande engelsk biltidning tilldelar Nissan priset Safety Award för sitt rosade säkerhetspaket
  • Juryn belönar Nissans arbete med att utveckla säkerhetssystem för de breda massorna av bilköpare
  • Tekniken finns f.n. till bästsäljarna Note, Juke, Qashqai, X-Trail och även till Pulsar som snart lanseras på marknaden

 

Nissans Safety Shield-teknologi tog hem priset i kategorin "Safety Award" vid tidningen Auto Express årliga prisutdelning i London. Jurymedlemmarna från Storbritanniens största bilveckotidning imponerades av det omfattande skydd som Safety Shield-teknologierna har att erbjuda och lovordade Nissan för det sätt på vilket företaget låtit lansera säkerhetsteknik från premiumklassen också för de breda massorna av bilköpare.

 

Nissans innovativa säkerhetskoncept Safety Shield - som finns till modellerna Nissan Note, Juke, Qashqai, X-Trail liksom till kommande Pulsar - innehåller upp till 7 avancerade teknologier och sätter en ny standard när det gäller att förebygga olyckor och att skydda bilköparen. Närmare bestämt innehåller Safety Shield-systemen: Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Moving Object Detection och High Beam Assist.

 

Vid prisutdelningsceremonin i evenemangsbyggnaden Connaught Rooms i London, sa Auto Express chefredaktör, Steve Fowler, så här om valet av pristagare: "Nissans Safety Shield-teknologier erbjuder dagens bilköpare ett stort mått av trygghet. Funktioner som vi tidigare kunnat hitta endast i betydligt dyrare bilar, har tack vare lite smart tänkande och en rad avancerade funktioner gjorts mer tillgängliga och det i en hel rad prisvärda bilar."

 

Utöver priset för Safety Shield, fick dessutom Nissan Qashqai motta utmärkelsen "Best Crossover". Juryn prisade Qashqai för sin höga produktkvalitet och för den långa listan av avancerad teknik och säkerhetssystem.

 

Andy Palmer, Chief Planning Officer på Nissan, sa i en kommentar: "Nissan har sedan länge demokratiserat tekniken genom att hämta tekniska system från lyxbilar och introducera lösningarna på marknaden för massproducerade bilar. Vi menar att det här är speciellt viktigt när det gäller säkerheten och det gläder mig mycket att vårt arbete nu fått detta erkännande av Auto Express. Safety Shield är ett viktigt steg på vägen mot Nissans vision om att med hjälp av teknik kunna få ner antalet allvarliga olyckor i trafiken till noll."