FINAL I NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY - NU BÖRJAR ALLVARET

På lördag den 19 juli avgörs det - vilka två finalister som åker till Silverstone och representerar Sverige på det berömda träningslägret. Över 3000 tävlande, både online, Facebook och på Live Event har nu blivit nio finalister som ska slåss om de två åtråvärda platserna.

 

NISMO PlayStation® GT Academy handlar om att hitta racerförartalanger bland den enorma skaran skickliga spelare i Sverige. Alla duktiga spelare har inte ett exemplar av GT®6 och för att vaska fram de absolut bästa spelarna har vi gett ytterligare en möjlighet att tävla genom Live Events och spela GT Academy Challenge på Facebook®.

 

Den svenska finalen kommer att hållas på Arlanda Test Track den 19 juli där 5 spelare från onlinetävlingen, 2 från Live Events och 2 från Facebook® challenge har möjlighet att ta sig vidare till det berömda träningslägret på Silverstone. Detta är ännu ett steg närmare chansen att ta hem hela segern och bli en av medlemmarna i elitlaget Nismo Athletes och få tävla i internationella motortävlingar som The Dubai 24 Hour Race.

GT Academy har lockat närmare fyra miljoner deltagare världen över sedan 2008. I tävlingen deltar spelare och fans av motorsport för chansen att bli en elitracerförare, en s.k. NISMO Atlet, som tävlar för Nissans motorsportavdelning, NISMO. De svenskar som tar sig vidare i tävlingen kommer att ställas mot spelare från Europa, USA, Indien, Mexiko, Australien, Thailand och Mellanöstern. Efter att ha slutfört ett tre månader långt förarutvecklingsprogram, ansett som det bästa i världen, kommer de fem återstående NISMO PlayStation® GT Academy 2014-mästarna att försöka kvalificera sig för att ta sig hela vägen och vinna det ultimata priset - att köra en Nissan i det tuffa Dubai 24-timmarsracet i januari nästa år.

 

Bevis på tävlingens framgång är de fantastiska resultaten från britten Jann Mardenborough, som slutade på podiet i Le Mans 24-timmars samt kommer att tävla i Formula OneTM GP3 Series under 2014. Sedan han vann GT Academy 2011, har hans framgångar gjort att han tävlat för Arden International och även deltagit i Red Bull Racings förarutvecklingsprogram.

 

Tävlingens första vinnare, spanjoren Lucas Ordoñez, sätter sin talang på prov när han under 2014 ska tävla för NISMO i det japanska Super GT-mästerskapet. Lucas och vinnaren av 2012 års GT Academy, belgaren Wolfgang Reip, har även deltagit i Le Mans 24-timmars i Nissans fascinerande ZEOD RC "Garage 56"-tävlingsbidrag.


Tid och plats för finalen:
Arlanda Test Track 1
ca 09:00- 17:00

 

För mer information om GT Academy 2014, besök gärna:

www.facebook.com/GTAcademy & www.facebook.com/NissanSverige

www.gran-turismo.com

Twitter: @GTAcademy & @NissanSverige