PÅ VÄG MOT EN SÄKRARE SEMESTERRESA MED NISSANS LANE DEPARTURE WARNING-SYSTEM

• Nya Note Lane Departure Warning-system ökar körsäkerheten
• Nissans ingenjörer har kört över 100.000 km i Europa för att testa det nya systemet
• Nissan tillför premiumteknik och vass design till B-segmentet

Det förutspås att mer än 1140 miljoner semesterresor kommer att avnjutas i Europa i år, och när sommarlovet drar igång innebär det långa motorvägsresor för många familjer i Europa. Nissanförare kan känna sig trygga då testingenjörer redan har kört dessa mil för att utveckla teknik som gör resandet säkrare. Det perfekta exemplet är Lane Departure Warning System monterat på Note.

 

Att hålla fokus på vägen under långa resor är en utmaning för föräldrar som reser med barn; forskning visar att få barn i bilen är den största distraktion för förare, och är 12 gånger mer störande än att använda en mobiltelefon. Distraherade förare är en stor orsak till olyckor: Förarens ouppmärksamhet orsakar 78% av olyckor, tillbud och oavsiktliga körfältsavvikelser. Lane Departure Warning system kan förhindra nästan 1 av 10 olyckor som inträffar vid filbyte på motorvägar.

 

Med detta i åtanke, har Nissans ingenjörer i Europa kört över 100.000 km och tusentals timmar för att testa Nissan Note Lane Departure Warning-system, en del av Nissans Safety Shield. Som en intelligent innovation i körsäkerhet är systemet utformat för att övervaka miljön och öka noggrannheten med vilken den varnar föraren.

 

Tester utförda av Nissan visade att vanliga Lane Departure Warning system kan uppleva störningar på smala landsvägar och varningen kan utlösas i förtid om de europeiska ländernas olika körfältsmarkeringar inte beaktas. Nya Note Lane Departure Warning system använder material från sin inbyggda Around View Monitor och data från sina säkerhetssystem för att ständigt anpassa sig till vägförhållanden och typ av väg. Detta gör att Nissan Note Lane Departure Warning system förstår om bilen körs på en landsväg eller motorväg och varning ges till föraren som bäst passar förhållandena.

Om föraren är trött eller ouppmärksam, kommer en varningssignal att ljuda så fort föraren börjar lämna vägbanan. Men tack vare avancerade algoritmer som övervakar styringången, kommer varningen att underkännas om föraren gör en medveten manöver. Richard Picton, Safety Shield ingenjör på Nissan, säger: "På Nissan vi vill se till att familjer kan njuta av sina semestrar på ett säkert sätt. Vi har spenderat tusentals timmar på att testa och utveckla innovativa nya Nissan Safety Shield för över 23 europeiska marknader. Safety Shield har utformats för att fungera som en "co-pilot", vilket gör bilturen säkrare."

Nya Nissan Note är fullmatad med innovativ teknik för att göra körningen säkrare. Lane Departure Warning, Blind Spot Warning och Moving Object Detection bildar Nissan Safety Shield som kompletterat med 360-graders helikopterperspektiv från Around View Monitor och parkeringshjälp bryter ny mark i B-segmentet.

Nya Note tillför innovativ teknik och skarp design till B-segementet, och är ett bra alternativ till semesterbil med säkerhet och komfortabel körning.

Nissan Safety Shield består av följande tre tekniker:
Blind Spot Varning (Dödvinkelvarning)
Denna funktion erbjöds tidigare enbart för bilar i premiumsegementet. Nissans systeme använder vidvinkelkamera för att upptäcka fordon i den döda vinkeln. Om ett fordon registreras i dödavinkeln tänds en diskret varningslampa i glaset i backspegeln. Om föraren indikerar att byta fil och systemet upptäcker ett fordon i riskområdet förstärks varningen genom en ljudsignal.

Lane Departure Warning (Filbytesvarnare)
En annan premiumfunktion som gör sin debut i B-segmentet är Lane Departure Warning som upptäcker om bilen börjar glida ur körfältet. Systemet varnar om du avviker från körfältet utan att blinka. Det kan identifiera även de svagaste vägmarkeringar, men anpassar sin känslighet på småvägar för att passa den aktuella körstilen.

Moving Object Detection (Rörelsedetektor)
Möt din digitala assistent. Funktionen har 360 graders täckning och varnar om något närmar sig - inte bara föremål, utan även djur och barn. Kameran som är monterad på bakluckan och har en konvex linssom med ett svep ser över 180 grader, vilket ger en enastående synfält på baksidan av bilen. Backkameran har även ett självrengöringssystem, där en stråle vatten sprutas över linsen och sedan följer en tryckluftström som ser till att kameran alltid ger en tydlig bild. Bilder från kameran visas på 5,8-tums Nissan Connect skärm.