TVÅ SVENSKA FINALISTER I NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY TILL SILVERSTONE

Efter en dag med tuffas uttagningar i "Gaming Pods", bana, fystester och intervjuer stod det klarat att det är Alexander Haegemark 30 år från Göteborg och Kimmy Larsson 19 år från Mjölby, som kommer att representera Sverige i Silverstone.

 

Över 3000 tävlande, både online, Facebook och på Live Event blev till slut nio finalister som kämpade hårt för att knipa en av de två eftertraktade platserna till Silverstone.

    

- Det var otroligt jämt ända in det sista och alla nio tävlande visade prov på talang och en enorm vilja. Till slut, efter det berömda Beep-testet, stod det klart att det blir Alexander och Kimmy som kommer att representera Sverige i Silverstone. Killarna har en enorm talang, mycket god fysik, lyhörda, empatiska, vilja att lära samt ett tydligt mål - att vinna. Egenskaper som är ovärderliga när allvaret börjar i slutet av juli i England och Silverstone, säger Alexandra Österplan, kommunikationschef för Nissan i Sverige.

GT Academy har lockat närmare fyra miljoner deltagare världen över sedan 2008.

Från den nationella finalen i Sverige på Arlanda Test Track flyttas nu fokus till den legendariska Race Camp i Silverstone där samtliga finalister i tävlingen kommer att testas med Nissans sportbilar på racingbanan under överseende av professionella domare och mentorer. De två svenska finalisterna kommer att ställas mot övriga spelare från Europa och en vinnare bjuds in till en tre månaders instensivutbildning för förarutveckling i Silverstone.

Vinnaren av dessa ytterst tuffa utmaningar kvalificerar sig därefter för en internationell racinglicens och tävlar för Nissans stall i Dubai 24-timmarsrace i januari 2015 och får chansen att ingå i Nissans elitteam NISMO Athletes.

- Vi har två riktig bra killar som kommer att göra sitt yttersta och lite till för att gå långt i tävlingen. Vi önskar dem stort lycka till och vi kommer att följa båda med stort intresse. Alexander och Kimmy är två mycket staka kandidater som övriga tävlande ska se upp för, avslutar Alexandra Österplan.

För mer information och bilder om GT Academy 2014, besök gärna:

www.facebook.com/GTAcademy & www.facebook.com/NissanSverige

http://www.gran-turismo.com/

Twitter: @GTAcademy & @NissanSverige