NISSAN NORDIC EUROPE FÅR NY ÅTERFÖRSÄLJARE

Nissan Nordic Europe utökar sitt återförsäljarnätverk i Jönköping, Växjö och Kalmar med Holmgrens Bil. Holmgrens Bil kommer från och med slutet av augusti att starta försäljning och service i Jönköping, Växjö samt Kalmar.

Nissan har stort fokus på återförsäljarnätverket och rekryteringen av Holmgrens Bil är ett steg i riktningen att utöka Nissans nätverk och tillväxten på den svenska marknaden.

- Vi är glada att kunna meddela att Nissan har startat ett samarbete med Holmgrens Bil, som är ett av Sveriges starkaste multibrandföretag inom bilbranschen. Genom detta samarbete kommer Holmgrens Bil att starta försäljning och service av Nissan i Jönköping, Växjö och Kalmar. I Jönköping är det både Holmgrens Bil och HABil som kommer att representera Nissan och vi ser det som en styrka att ha två mycket starka lokala återförsäljare som tillsammans kommer att kunna öka Nissans marknadsandelar, säger Stefan Andström, Sverigechef för Nissan Nordic Europe.

- Nissan vill förstärka sin position på alla tre orter och beskedet om att vi startar upp med Nissan har tagits emot mycket positivt, säger Mikael Olsson Operativ chef, Holmgrens Bil.

Holmgrens Bil AB omsätter ca 2,5 miljarder kronor. Koncernen finns idag på 23 platser i södra Sverige med huvudkontor i Jönköping och har ca 560 anställda.