TA CHANSEN ATT TÄVLA PÅ RIKTIGT MED NISMO PLAYSTATION® GT ACADEMY

  • GT Academy Challenge på Facebook gör det möjligt att vara med i tävlingen
  • De bästa vinner en plats i kvalificeringsrundan i GT®6

Nissan och Sony Computer Entertainment Europe har påbörjat sökandet efter nästa racingstjärna. Spelare världen över kämpar för att förbättra sina tider i GT®6 så de kan ta sig vidare till nästa omgång i tävlingen NISMO PlayStation® GT Academy. GT Academy Challenge på Facebook erbjuder nu en ny väg att ta steget från spelare till racerförare.

 

GT Academy Challenge är tillgängligt exklusivt på Facebook och är ett roligt, förarbaserat spel som visar en del av de färdigheter som krävs av riktiga racingförare. En rankningslista visar de högsta poängen och de spelare som har lyckats bäst i de deltagande länderna kommer att bjudas in till en exklusiv GT®6-speldag där de får tävla i den kritikerhyllade körsimulatorn. De som gör bäst ifrån sig vinner en plats i sina nationella final tillsammans med de som kvalificerats sig via spelet GT®6 samt de som vunnit en plats via lokala liveevent. Väl där avgörs tävlingen via spelskicklighet, körning, media och kondition.

 

Detta kan vara början. De som tar sig vidare från de nationella finalerna får åka till det europeiska racinglägret på Silverstone Circuit, den ikoniska hemmaplanen för brittisk motorsport. Finalisterna kommer att sättas på prov, både på och utanför banan, när tävlingens vinnare utses i slutet av veckan. Mycket står på spel, då vinnaren ges chansen att bli en riktig förare för Nissan. Vinnaren får tre månaders intensiv träning i förberedande syfte inför Dubais 24-timmarsrace som går av stapeln i januari 2015.

 

Tidigare GT Academy-vinnare har uträttat stordåd som NISMO Athletes och 2014 ser ut att bli ytterligare ett spännande år. Den här månaden deltog 2011 års vinnare, Jann Mardenborough, i sin första GP3-tävling som är en del av Formula 1®!

 

- GT Academy handlar om att hitta racerförartalanger bland den enorma skaran skickliga spelare. Vi vet att alla spelare inte har ett exemplar av GT®6 och det är därför vi erbjuder en alternativ väg som också är rolig. Men de måste fortfarande bevisa sin skicklighet i GT®6 för att ta sig vidare till nästa runda, säger Usama Al-Qassab, vice ordförande för marknadsföring på Sony Computer Entertainment Europe.

 

GT Academy Challenge är tillgängligt för alla med ett Facebookkonto och det går att delta fram till och med den 16 juni. De tävlande som går vidare kommer att kontaktas via Facebook kort efter att tävlingen har avslutats och bjudas in till en exklusiv kvalificeringsdag den 18 juli i Stockholm.

 

Alla som äger ett exemplar av GT®6 kan försöka ta sig till de nationella finalerna via kvalificeringsrundorna i GT®6 (tillgängliga som en del av 1.06-uppdateringen). Kvalificeringen via GT®6 är öppen till 08:59 den 16 juni och är tillgänglig för alla med ett PSN (PlayStation®Network)-ID och ett exemplar av GT®6.

Besök https://apps.facebook.com/gt-academy-challenge/  för att delta i GT Academy Facebook Challenge.

Mer information finns också på http://gran-turismo.com/ och www.facebook.com/NissanSverige