Tillbaka

YTTERLIGARE ÅTERSFÖRSÄLJARE BÖRJAR SÄLJA ELBILEN NISSAN LEAF I HÖST

Stockholm, den 29 augusti 2012 - Nu presenterar Nissan återförsäljare av Nissan LEAF på ytterligare elva nya platser i Sverige. Hittills har den 100 procent eldrivna bilen kunnat köpas i Stockholm och Malmö men i somras tillkom tre återförsäljare i Helsingborg, Uppsala och Mölndal. Nu blir det alltså tolv nya återförsäljare när Hedin Bil i Kristianstad, Halmstad och Trollhättan, Mobility Motors i Lund, Veho Bil i Karlstad och Örebro, Anetom Bil i Sandviken, Habil i Jönköping, Biva i Norrköping, Hugo Ericsson Bil i Storå, Bil-Dahl i Umeå och Smiths Bil i Järfälla också börjar sälja Nissan LEAF.
  • Bilägarens attityd till sitt fordon håller på att förändras - en bil ska inte bara köras, utan även gå i linje med förarens livsstil och värderingar. När folk nu börjar leva allt mer miljövänligt är Nissan LEAF ett utmärkt val. Vi vill också vara ett företag som går i täten båda vad gäller miljövänliga modeller och miljövänlig biltillverkning, och kommer satsa hårt på den här modellen, men också att utveckla nya eldrivna modeller, säger Lennart Sundin, landchef på Nissan i Sverige.
Under Geneva Motor Show i mars presenterade Nissan sin kommande e-NV200, en till 100 procent eldriven transportbil. Produktionen av e-NV200 kommer att börja vid fabriken i Barcelona under 2013. Nollutsläpp och elbilar är en viktig prioritering för Nissan, och de vill i framtiden bli den största tillverkaren av elbilar med de mest innovativa produkterna.
 
Nissan LEAF blev 2011 utnämnd till Årets bil i Europa, till World Car of the Year och i Euro NCAP fick Nissan LEAF fem stjärnor. Nissan LEAF var den första till 100 procent eldrivna bilen någonsin att tilldelas hela fem stjärnor. Växelströmsmotorn har en uteffekt på 80 kW och levererar ett vridmoment på 280 Nm, vilket räcker för en topphastighet på 145 km/h. Elmotorn drivs av ett laminerat litiumjonbatteri, framtaget av Nissan, med en uteffekt på över 90 kW.