Tillbaka

NISSAN MICRA ELLE - EN KVINNAS BÄSTA FÖLJESLAGARE I STAN

Markerar första steget i ett samarbete mellan Nissan och ELLE

Till finesserna hör t.ex. panoramaglastak, smart teknik, eleganta nya färger och klädslar

Börjar säljas hösten 2012

Elegant, spännande och med en förkärlek för storstan. Det här är en beskrivning som lika mycket gäller Nissan Micra som läsarna av världens mest sålda modemagasin - ELLE.

Det här paret passar faktiskt så bra ihop att Nissan och ELLE tillsammans har utvecklat en specialversion av den populära stadsbilen.

Nissan Micra ELLE, som efter att ha ställts ut på bilsalongen i Paris börjar säljas runt om i Europa nu i höst, kombinerar en modern look med intelligent teknik och en pigg attityd. Den blir till den perfekta accessoaren för dagens självständiga kvinnor som ständigt är i farten.

"Det här handlar om så mycket mer än bara ett litet märke på en bil", förklarar Geraldine Ingham, marknadschef för Nissan i Europa. "Micra och ELLE har mycket gemensamt, de tilltalar i stort sett samma kundgrupper".

"En hektisk livsstil innebär att dagens superupptagna kvinna jonglerar mellan arbete och fritid, familj, vänner och bekanta... och hon behöver en bundsförvant. Det är Nissan Micra ELLE som är denna medhjälpare, en följeslagare som hjälper henne att få ihop dagen genom att ta henne dit hon ska", fortsätter Geraldine Ingham.

För att göra bilen så enkel att köra som möjligt har Micra t.ex. klassens bästa vändradie, och med sina superlåga utsläpp ger motorns "Pure Drive"-teknik skatteförmåner och andra fördelar i många länder.

Nissan Micra ELLE baserar sig på den mellersta modellversionen Acenta, och i standardutrustningen ingår automatisk luftkonditionering, intelligent nyckel som det räcker att man har med sig, startknapp, elektriskt uppvärmda och infällbara backspeglar liksom farthållare med hastighetsbegränsare.

Till designfinesserna hör ett panoramaglastak, kromdekor nertill på kylargrillen, kromade dörrhandtag invändigt, lackerade lättmetallfälgar, dimljus och takspoiler.

Kopplingen till ELLE markeras diskret med små märken på bakluckan och framskärmarna, logos på mattorna fram liksom av instegslister prydda med ett elegant ELLE-märke. När bilen har släppts på marknaden, kommer kunderna att få specialerbjudanden om olika aktiviteter från Nissan och ELLE.

Köparna kommer att kunna välja mellan ett brett utbud av färger, däribland nya Cosmic Cobalt, och även sätesklädseln är ny. Det avancerade navigations- och infotainmentsystemet "Nissan Connect" finns som tillval.

Nissan Micra ELLE is kan fås med en 3-cylindrig 1,2-liters bensinmotor på 80 hk, eller med en avancerad, bensindriven 1,2-liters (DIG-S) direktinsprutad turbomotor, som trots sin effekt på 98 hk endast släpper ut 99 g CO2/km.

Bägge motorerna har så låga utsläpp att de får bära Nissans "Pure Drive"-märke som är reserverat för de allra renaste bilarna i Nissans modellutbud.