Tillbaka

NISSAN PÅ BILSALONGEN I PARIS 2012

  • Serietillverkning av JUKE Nismo innebär ett nytt spännande prestandamärke
  • "JUKE with Ministry of Sound" limited edition
  • Nya Qashqai Q-VU, nu med ännu mer utrustning och bil för pengarna
  • Europapremiär för konceptbilen PIVO 3 Zero Emission
  • Micra ELLE utvidgar samarbetet med den världsberömda modetidningen
  • 370Z Coupe och Roadster uppdaterade med flera detaljer

Innovation för enastående konstruktion - Nissan visar sin djärva strategi på ett spektakulärt sätt vid årets upplaga av bilsalongen i Paris. Genom att ställa ut många olika bilar visar Nissan upp både styrkan och bredden i sitt mycket framgångsrika modellutbud samtidigt som man ger en spännande inblick i märkets framtid.

Nissans starka fokus på innovationer och införande av ny teknik är en strategi som verkligen går hem hos kunderna. Efter sitt bästa försäljningsår någonsin 2011 - då man ökade med 25 % jämfört med 2010 - är nu Nissan på god väg att lyckas med ännu ett mycket framgångsrikt år 2012.

Nissans fortsatta tillväxt i Europa, mitt i den turbulenta ekonomiska marknadssituationen, visar på det nuvarande produktutbudets styrka och dragningskraft. Försäljningen fram till och med juli månad i år visar en ökning med 5 procent på årsbasis, och mycket stora investeringar görs för att ytterligare utöka företagets genomslagskraft i Storbritannien, Spanien och Ryssland.

Konceptbilen TERRA

Vid sin världspremiär på bilsalongen i Paris kommer den kraftfulla konceptbilen TERRA att stå i centrum. Denna effektfullt utformade 4-sitsiga bil utgår ifrån utsläppsfri fri rörlighet vilket tar den till nya nivåer. TERRA drivs av en vätebränslecell, erbjuder 4-hjulsdrift och är bevis på att utsläppsfria bilar inte bara passar i stadsmiljö.

Genom att tekniken motor-in-wheel har använts, kan TERRA paketeras på ett helt annat sätt än en traditionell SUV. Avsaknaden av kardantunnel har t.ex. gjort att sätena kunnat placeras asymmetriskt vilket ger alla fyra passagerarna ombord en unik och bred utsikt från kupén. Dessutom lanserar TERRA nya, spännande ytmaterial liksom en förardisplay och ett underhållningssystem som är uttagbara och bärbara.

JUKE Nismo

Med den officiella lanseringen av en serie Nismo-bilar för vanliga vägar, markerar bilsalongen i Paris början på en ny och spännande era för Nissans prestandavagnar. Först ut bland dessa mycket avancerade men ändå ekonomiskt överkomliga prestandabilar, som konstruerats och designats av Nissans "NISMO"-avdelning i Japan, blir JUKE Nismo.

Med en modifierad version av den mycket lovordade turboladdade 1,6-litersbensinmotorn med direktinsprutning under huven på DiG-T-modellen, stoltserar JUKE Nismo med ett skräddarsytt aerodynamikpaket och en reviderad chassidesign som resulterar i en ännu mer fängslande körupplevelse.

Alla detaljer om JUKE Nismo avslöjas först på bilsalongen i Paris där både exteriören och interiören kommer att visas upp i sin fulla glans.

JUKE med Ministry of Sound

Som en hyllning till det pågående samarbetet med det Londonbaserade Ministry of Sound, auktoriteter på klubb- och elektronisk dansmusik, är JUKE with Ministry of Sound en specialversion i begränsad upplaga som bjuder på ett antal premiumdesignuppdateringar och andra speciella finesser.

Juke with Ministry of Sound, som kan fås med valfri motor och växellåda ur det nuvarande utbudet, är lackerad i Metallic Black eller Solid White och levereras med ett skräddarsytt designpaket och ett Ministry of Sound Music-paket innehållande en Apple iPod touch*, komplett med ett Scratch Shield-skal, Ministry of Sound-hörlurar och en VIP-voucher till Ministry of Sounds musikaffär.

Lika stor uppmärksamhet i Nissans monter i Paris kommer Juke Box att få - en specialutrustad JUKE som försetts med vad som utsetts till "världens mest ultimata mobila ljudanläggning". Byggd av samma ljudteam som skapade det berömda "Box room" i Ministry of Sounds nattklubb i London, har denna blivit huvudattraktionen vid Nissans prestigefulla "Juke Box Sessions" som avhålls runt om i Europa.

Qashqai Q-VU

Banbrytande design och avancerad teknik är bara två av de kännetecken som gjort segmentskapande Qashqai till den försäljningsframgång den är. Nya Qashqai Q-VU är ett bevis på Nissans strategi att erbjuda den breda crossovermarknaden verkliga premiumfinesser.

Q-VU, som finns både för modellserierna Qashqai och för Qashqai+2, kan fås med alla upptänkliga motor/växellådskombinationer, däribland den nya 1,6-liter stora dCi-motorn (CO2-utsläpp fr. 119 g).

Qashqai Q-VU bjuder på ett antal premium designdetaljer och är som standard utrustad med Nissans innovativa runt-om-monitor (AVM).

PIVO 3

PIVO 3, som får sin Europapremiär vid årets upplaga av bilsalongen i Paris, visar upp en hel rad nya, intressanta teknologier som ger en spännande vision om hur den fria rörligheten i stan kan se ut i framtiden.

Denna innovativa, utsläppsfria konceptbil bygger vidare på sina föregångares styrkor och adderar praktiska vardagsfinesser som t.ex. AVP (Automated Valet Parking) och RAI (Robotic Agent Interface), ett system som integrerar bilens viktigaste teknologier i ett och samma gränssnitt.

PIVO 3 kan också mata tillbaka lagrad energi i det lokala elnätet. Denna smarta teknik, som om den används i större skala tillsammans med andra elbilar, har potentiellt förmågan att kunna balansera tillgången och efterfrågan på elenergi.

Micra ELLE

Med sin eleganta design, intelligenta teknik och pigga attityd, har Micra ELLE utvecklats tillsammans med en mycket passande partner - det världsberömda modemagasinet ELLE.

Micra ELLE bjuder på många av Nissans innovationer, bland annat ger panoramaglastaket och de kromade dekordetaljerna en lyxig känsla.

Micra ELLE kan dessutom fås i två färger som är nya för Micra-utbudet, och det finns två motorer att välja mellan. Den ena är en 3-cylindrig 1,3-liters bensinmotor, den andra en 1,2-liters turboladdad DIG-S-motor med en effekt på 98 hk.

Uppdaterade 370Z Coupé och Roadster

Med sin uppdaterade stil, både ut- och invändigt, nya färgalternativ och nya fälgar gör 2013-års modell av 370Z Coupe and Roadster premiär på årets bilsalong i Paris. Genom att ha förbättrats på massor av punkter stärker nya 370Z sin ställning som en av de sportbilar i segmentet som erbjuder mest bil för pengarna, bl.a. har den nu fått en ny stötfångare med integrerade LED-varselljus fram.

Nissan: Expansionen fortsätter i Europa

Nissan fortsätter att trotsa det rådande ekonomiska läget genom att öka både sin försäljning och tillverkning i Europa. Nissan är inte bara på god väg att nå ytterligare ett fantastiskt bra årsresultat i Europa, utan balanserar också på gränsen till att bli det största asiatiska märket i Europa.

Och det är inte bara Nissans kundbas som växer. Märkets tillverkningsbas står inför en rejäl utökning - det har nu bekräftats attfemhelt nya modeller ska börja tillverkas i Europa. Med en investering på över en halv miljard euro, kommer denna utvidgning att skapa 4 000 nya jobb och slå vakt om tusentals andra.

Nissan på årets bilsalong i Paris

Avslutningsvis bjuder Nissans monter i sig besökarna på något nytt. Den har fått en ny layout som i högre grad bjuder in besökarna till utställningsytan. Genom att erbjuda en öppnare atmosfär, uppmuntrar den besökarna till att engagera sig och interagera med det som förevisas vilket gör att de kan fördjupa sig i Nissans värld.

 

*iPod är ett varumärke tillhörande Apple Inc., inregistrerat i USA och andra länder. Apple deltar inte i eller sponsrar denna säljkampanj.