Tillbaka

VÄLGÖRENHETSAUKTION MED EN "BOLT GOLD"-LACKERAD NISSAN GT-R STARTAR 22 NOVEMBER

  • Auktionen startar den 22 november
  • Nissan kommer endast att tillverka 1 exemplar av Bolt Gold GT-R, och det för denna välgörenhetsauktion på nätet
  • Intäkterna från välgörenhetsauktionen går oavkortat till Usain Bolt Foundation
Usain Bolt, världens snabbaste man, kombinerar sin passion för fart och prestanda med sin önskan att hjälpa andra och använder det hela för välgörenhet. En unik "Bolt Gold" GT-R av 2013 års modell kommer att läggas ut på eBay den 22 november och auktioneras ut till högstbjudande för välgörenhet. Auktionen pågår till den 2 december i år.
 
Den som bjuder mest i denna välgörenhetsauktion kommer att bli stolt ägare till en helt unik "Bolt Gold" GT-R, en Nissan GT-R av 2013 års modell lackerad i samma guldfärg som gjorde ett så bestående intryck på den olympiske mästaren Usain Bolt vid ett supporterevenemang arrangerat av Nissan i Yokohama den 11 oktober. Intäkterna från välgörenhetsauktionen kommer i sin helhet att gå till Usain Bolt Foundation, en stiftelse som bildats för att ge barn och ungdomar i Bolts hemland Jamaica större utvecklingsmöjligheter både när det gäller utbildning och kultur.


Usain Bolt inledde sitt samarbete med Nissan i juni 2012 då han blev ambassadör för märket. Nyligen fick han hederstiteln "Director of Excitement" för Nissans världsomspännande varumärkeskampanj "What IF_". Som en ingående del i detta utökade samarbete, håller Nissan nu på att ta fram en specialutgåva av en Premium Edition GT-R av 2013 års modell lackerad i "Bolt Gold" speciellt för denna välgörenhetsauktion. Bilen kommer att prydas av en guldplakett med Bolts namnteckning.
 
När det gäller prestandan kommer denna att anpassas efter de bestämmelser som gäller i det land som den högstbjudande kommer ifrån. Nissan räknar med att leverera bilen till vinnaren i mars månad 2013.
 
"Jag tycker det här projektet är spännande eftersom det ger uttryck för min passion för fart och topprestanda samt för min önskan att kunna hjälpa barn och ungdomar", förklarar Usain Bolt. "Tack vare Nissan, kommer alla intäkterna från välgörenhetsauktionen av denna GT-R att doneras till Usain Bolt Foundation och gå direkt till barns utbildning och bidra till att de kan delta i olika sporter. Det värmer mitt hjärta att kunna hjälpa barn och ungdomar som ligger i startgroparna i sina liv, och det skulle vara fantastiskt om det här en dag skulle resultera i en 'andra Bolt'."
 
Om auktionen:
Bilen kommer att auktioneras ut på eBay Motors, se eBay Store på  http://www.nissangoldgtrauction.com/. Auktionen når ut till människor runt om i hela världen, och budgivningen kommer att stå öppen för de som bor i ett land där Nissan GT-R säljs i dag. Budgivningen startar kl. 13.00 torsdagen den 22 november och pågår till kl. 11.59 GMT söndagen den 2 december. Bud kommer endast att kunna läggas från länder där GT-R säljs för närvarande. Se även Nissans globala Facebook-sida www.nissan-global.com/EN/GoldGTR/ för mer information, som t.ex. vanliga frågor och svar, samt vilka länder som kan delta. 
Intäkterna från denna välgörenhetsauktion på Internet kommer oavkortat att gå till Usain Bolt Foundation (http://usainbolt.com/foundation/) som Bolt grundat för att kunna stödja samhället och barnen i Jamaica.

Om Usain Bolt: http://www.usainbolt.com/
Usain St. Leo Bolt är enligt mångas förmenande den mest naturbegåvade idrottsman världen någonsin skådat och har visat sin enastående talang genom att förverkliga drömmen att vinna inte mindre än 3 guldmedaljer och slå 3 världsrekord vid de olympiska spelen i Beijing 2008. Bolt är den förste i OS-historien att vinna både 100 och 200 meter på världsrekordtid och sedan vara med i det lag som sprang 4x100 meter - också det på rekordtid.
Vid OS i London 2012 skrev han återigen historia genom att försvara alla sina 3 olympiska titlar - med segrar såväl på 100 meter, 200 meter som på 4x100 meter. Stafetten, där Bolt sprang andrasträckan, avverkades på världsrekordtid: 36,84 sekunder.